Veelgestelde vragen

Wat is Decoproyec spuitkurk?
De spuitbare kurk van Decoproyec®, kortweg spuitkurk, is een emulsie op basis van vermalen kurkkorrels en watergedragen bio-based harsen die met behulp van een pistool op luchtdruk wordt gespoten. Dit vormt een onderhoudsvriendelijke, elastische en isolerende huid ter bescherming en afwerking van gevels, daken onder helling, terrassen, balkons en interieur.


Waarvoor kan ik Decoproyec spuitkurk gebruiken?
Decoproyec spuitkurk kan gebruikt worden in renovatie en nieuwbouw als beschermende coating; zowel exterieur als interieur als waterkerende maar dampopen wandafwerking die de thermische en akoestische eigenschappen van het gebouw verbetert.


In hoeveel kleuren en korrelgroottes is Decoproyec verkrijgbaar?
Decoproyec spuitkurk is beschikbaar in 40 standaardkleuren in een fijne, normale of grove korrelstructuur.

De kleuren kunnen onderling worden vermengd om de tonaliteit te wijzigen, en voor projecten vanaf 250 kan iedere kleur naar wens worden aangemaakt.


Op welke ondergrond kan ik Decoproyec spuitkurk gebruiken?
Decoproyec spuitkurk heeft een hoge hechtkracht en kan rechtstreeks worden gespoten op alle minerale ondergronden: beton, pleisterwerk, stenen, pannen, tegels, vezelcement; op metaal, hout, kunststof: PVC, PE; reeds geverfde muren en zelfs bitumen (leien). Bovendien kan Decoproyec perfect worden gebruikt als afwerking op een gevelisolatieplaat.


Waaruit is Decoproyec spuitkurk samengesteld?
Het voornaamste bestanddeel (80%) is zuivere vermalen kurk afkomstig van de schors van de kurkeik. Het bindmiddel is een lijm van plantaardige oorsprong (bio-based), vegetale oliën, minerale en organische pigmenten.


Wat maakt de spuitkurk van Decoproyec zo uniek?
Decoproyec is de enige fabrikant ter wereld die zich 100% toewijdt aan de productie van spuitkurk. Decoproyec oogst en vermaalt zelf de kurkschors waardoor alle korreldiktes verkrijgbaar zijn. Decoproyec bepaalt zelf de samenstelling van haar gepatenteerde formule en verzorgt een kant en klaar ingekleurd product.


Hoe wordt Decoproyec spuitkurk aangebracht?
Decoproyec spuitkurk wordt aangebracht met een luchtcompressor en een Decoproyec spuitpistool met een minimaal verbruik van 2kg/m² (+/- 3mm dikke laag).

 
Hoe snel gebeurt de plaatsing?
Het aanbrengen gebeurt doorgaans door twee verwerkers die gemiddeld 50m2 per dag kunnen afwerken.


Kan ik Decoproyec spuitkurk zelf plaatsen?
Decoproyec spuitkurk wordt alleen verkocht via professionele verwerkers die het Decoproyec opleidingstraject hebben gevolgd en onze spuitkurk volgens de regels van de kunst mét garantie kunnen aanbrengen.


Hoe goed isoleert Decoproyec spuitkurk?
Decoproyec spuitkurk heeft de laagste (beste) warmtegeleidingscoëfficiënt (lambda 0,05W/mK) vandaag beschikbaar voor spuitkurk. Niettegenstaande de geringe dikte van 3 à 4mm zorgt de spuitkurklaag ervoor dat koude en warmte niet onmiddellijk op het onderliggende materiaal kunnen inslaan. Bovendien werkt Decoproyec warmteregulerend dankzij de hoge warmteoplagcapaciteit (of buffervermogen) van de aanwezige kurk (1700 J/kgK), hierdoor zal de warmte in de muren met vertraging naar buiten worden afgegeven. Tenslotte zorgt Decoproyec ervoor dat uw muren droog blijven wat eveneens bijdraagt aan minder warmteverlies.

 
Wat is Aerogel en waarom wordt het toegevoegd aan Decoproyec?
Aerogel is een extreem goede isolator en wordt in ruimtesondes gebruikt om de elektronica tegen lage temperaturen te beschermen. Aerogel is een poreus materiaal met een uiterst kleine dichtheid. Het bestaat voor 95 tot 99,98% uit lucht.
Door Aerogel toe te voegen aan de Decoproyec formule verbetert het isolerend vermogen met 15%, waardoor Decoproyec de best isolerende spuitkurk op de markt verkrijgbaar is.


Kan Decoproyec spuitkurk ademen - is ze waterdampopen?
Decoproyec spuitkurk is dankzij haar samenstelling zeer waterdampopen waardoor overtollig vocht in de vorm van waterdamp goed naar buiten kan; uw gebouw kan blijven 'ademen'.

De waterdampdiffusieweerstand Sd bedraagt 0,35, dit is vergelijkbaar met het ademend vermogen van 10cm minerale wol ofwel 35 cm lucht.
 

Hoe zit het met vuil, mos en algen?
Decoproyec spuitkurk is waterafstotend waardoor er geen vocht op het oppervlakte achterblijft, hierdoor zullen mossen en algen zich niet kunnen nestelen op de spuitkurk.
Ieder oppervlak dat wordt blootgesteld aan de buitenlucht wordt vuil. Dankzij de korrelstructuur - net zoals bij sierpleister - zal luchtvervuiling echter veel minder opvallen omdat de kurkkorrels voor schaduwvlakken zorgen die de vervuiling verbergen.

 
Hoe onderhoud ik Decoproyec spuitkurk?
Decoproyec spuitkurk is uiterst krasbestendig en elastisch en kan het makkelijkst worden gereinigd met een hogedruk-reiniger met koud water.

 
Kan ik Decoproyec overschilderen?
Decoproyec spuitkurk kunt u met een acrylaatverf overschilderen of u kunt het effect van onze spuitkurk vergroten door een nieuwe kleur Decoproyec in 2 lagen aan te brengen.

Welke garanties biedt Decoproyec mij?
Decoproyec ontfermt zich over de productie, distributie en opleiding van haar partners waardoor wij 20 jaar fabrieksgarantie geven op onze spuitkurk wanneer die geplaatst is door één van onze erkende verwerkers.


Hoeveel kost Decoproyec spuitkurk?
De prijs voor geleverde en geplaatste spuitkurk hangt van verschillende factoren af: de ondergrond, het gewenste eindresultaat (direct op de muur, voorbehandeling of met isolatie), de grootte, de bereikbaarheid (stelling of hoogwerker vereist), enz.

Wanneer Decoproyec spuitkurk door een erkend verwerker met garantie wordt geplaatst dan zal de prijs variëren tussen 40 en 90 euro/m2.

Is uw vraag niet beantwoord?

Vul dan onderstaand formulier in voor een persoonlijk antwoord.

Bedrijf

Naam

Functie

Mailadres

Telefoonnummer

Vraag


Privacy en cookieverklaring